ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 4 ώρες στο ψυγείο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 1 καρπούζι 3 κιλών περίπου καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους (χωρίς τα κουκούτσια)
- 1/4 φλιτζανιού κορν φλάουρ
- 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο ή γλυκάνισο
- 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουτ. γλυκού ροδόνερο
- 2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα κανέλα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε το καρπούζι στο μπλέντερ μέχρι να λιώσει καλά. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το λεμόνι, τον μαραθόσπορο και το κορν φλάουρ και προσθέτουμε το λιωμένο καρπούζι. Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσει να δένει. Προσοχή: Δεν θα πρέπει να αφήσουμε το μείγμα να κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Βγάζουμε το καρπούζι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και το ροδόνερο. Ανακατεύουμε και περνάμε το μείγμα από πολύ λεπτό σουρωτήρι και προσθέτουμε τον δυόσμο. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες, μέχρι να στερεοποιηθεί η πουτίγκα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα και μερικά φιστίκια Αιγίνης. Προαιρετικά, μπορούμε να γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας.
Tip: Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο κανέλας και αμύγδαλο φιλέ. Η συνταγή αυτή είναι μια παραλλαγή της παραδοσιακής gelo di melone, που φτιάχνουν στη Σικελία.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ