ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 5 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 1 λόλα πράσινη
- 1/2 ραντίτσιο
- 1 ματσάκι ρόκα
- 6 φέτες χαλούμι (λεπτές)
- 6 φέτες μπέικον
Για τη σάλτσα
- 60 γρ. χυμό λεμονιού
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. ζάχαρη μαύρη
- 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα λαχανικά, τα στεγνώνουμε και τα χοντροκόβουμε. Ψήνουμε το χαλούμι σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα. Το ίδιο κάνουμε και με το μπέικον. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά της στο μπλέντερ και τη ρίχνουμε στα λαχανικά τελευταία στιγμή. Προσθέτουμε το χαλούμι και το μπέικον και σερβίρουμε.