Χυλοπίτες καρμπονάρα

04.06.2010

Yλικά

  • 1 πακέτο χυλοπίτες χωριάτικες
  • 250 γρ. λούτζα
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρόκους αβγών βιολογικών
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Bράζουμε σε κατσαρόλα αρκετό νερό με 2 κουταλιές σούπας αλάτι. Pίχνουμε τις χυλοπίτες και τις βράζουμε al dente (να κρατάνε λίγο). Zεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τη λούτζα μέχρι να ροδίσει. Σουρώνουμε τις χυλοπίτες και κρατάμε ½ φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν. Mεταφέρουμε τις χυλοπίτες στο τηγάνι με τη λούτζα, προσθέτουμε το νερό, τον μαϊντανό και το μισό κεφαλοτύρι. Aνακατεύουμε καλά και τραβάμε το τηγάνι εκτός φωτιάς. Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα και ζωηρά με μια πιρούνα για να μην παραψηθούν και κόψουν. Σερβίρουμε αμέσως, με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.