Σπαγγέτι με σουπιά και λευκό κρασί

08.04.2013
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

400 γρ. σπαγγέτι
4 σουπιές μέτριες (αν είναι κατεψυγμένες, να έχουν αποψυχθεί στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1/4 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
2 κουτ. σούπας λεμόνι
1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε κατσαρόλα μπόλικο νερό και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τις σουπιές. Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου και τις βγάζουμε με κουτάλα. Ρίχνουμε στο νερό μέσα στο οποίο έβρασαν οι σουπιές αρκετό αλάτι και τα μακαρόνια. Βράζουμε ακολουθώντας τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Την ώρα που τα μακαρόνια βράζουν, κόβουμε τις σουπιές σε λωρίδες 1,5 εκατοστού. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε τις σουπιές. Σοτάρουμε δυνατά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για 6 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την πάπρικα, το λεμόνι, το ξύσμα, την παρμεζάνα και τις σουπιές. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και κρατάμε 4 κουταλιές από το νερό τους, το οποίο ρίχνουμε στο τηγάνι. Μεταφέρουμε και τα μακαρόνια στο τηγάνι, βάζουμε το τηγάνι πάλι στη φωτιά και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 2 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.