Μύδια ψητά στο γκριλ γεμιστά με μπεσαμέλ

20.10.2014
Βάζουμε το κρασί σε κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε τα μύδια και σκεπάζουμε με το καπάκι.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια

Yλικά

  • 32 μύδια καθαρισμένα
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml γάλα
  • 4 κουτ. σούπας από τον ζωμό των μυδιών
  • 200 γρ. γαρίδες ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. γλυκού παρμεζάνα τριμμένη
  • πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε το κρασί σε κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε τα μύδια και σκεπάζουμε με το καπάκι. Βράζουμε για περίπου 4-6 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βγάζουμε τα μύδια από το υγρό, κρατώντας 4 κουταλιές από αυτό. Τα ανοίγουμε και κρατάμε μόνο το ψαχνό τους. Οσα μύδια δεν άνοιξαν τα πετάμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη θέση γκριλ. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τις 4 κουταλιές του υγρού που κρατήσαμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις το αλεύρι ενωθεί με το βούτυρο, προσθέτουμε το γάλα, τις γαρίδες και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Βγάζουμε την μπεσαμέλ από τη φωτιά και γεμίζουμε τα μύδια με κουτάλι. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της μπεσαμέλ με το τυρί. Τα τοποθετούμε σε ρηχό ταψί και τα μεταφέρουμε στον φούρνο. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της μπεσαμέλ, για 4-6 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε αμέσως.