Πάβλοβα

21.02.2013
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 60-80 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 4 αβγά (τα ασπράδια τους)
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια

ΓIA το ΓAPNIPIΣMA

  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • 2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού

EKTEΛEΣH

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 90°C-100°C στον αέρα. Xτυπάμε τα ασπράδια στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ και όταν σφίξει η μαρέγκα, τότε ρίχνουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη σταδιακά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα, να λιώσει καλά η ζάχαρη και το μείγμα να κάνει «κορυφές». Aπλώνουμε τη μαρέγκα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 60-80 λεπτά στους 90°C-100°C. Xτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Γαρνίρουμε την πάβλοβα με τη σαντιγί σχηματίζοντας «κορυφές» με το κουτάλι.

Tip: Αν θέλουμε, μπορούμε να συνοδεύσουμε την πάβλοβα με σάλτσα φρούτων του δάσους, που θα φτιάξουμε πολτοποιώντας τα φρούτα στο μούλτι μαζί με 2 κουτ. σούπας κονιάκ ή Grand Marnier.