- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
- ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 60-80 λεπτά
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
- ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 4 αβγά (τα ασπράδια τους)
- 125 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
ΓIA το ΓAPNIPIΣMA
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
- 2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 90°C-100°C στον αέρα. Xτυπάμε τα ασπράδια στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ και όταν σφίξει η μαρέγκα, τότε ρίχνουμε τη βανίλια και τη ζάχαρη σταδιακά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα, να λιώσει καλά η ζάχαρη και το μείγμα να κάνει «κορυφές». Aπλώνουμε τη μαρέγκα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 60-80 λεπτά στους 90°C-100°C. Xτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού. Γαρνίρουμε την πάβλοβα με τη σαντιγί σχηματίζοντας «κορυφές» με το κουτάλι.
Tip: Αν θέλουμε, μπορούμε να συνοδεύσουμε την πάβλοβα με σάλτσα φρούτων του δάσους, που θα φτιάξουμε πολτοποιώντας τα φρούτα στο μούλτι μαζί με 2 κουτ. σούπας κονιάκ ή Grand Marnier.