Μπακαλιάρος με ρεβίθια στον φούρνο

22.03.2014
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
  • ΑΝΑΜΟΝΗ 1 βράδυ
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα και 15 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. ρεβίθια
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 300 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 500 γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο καλά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια. Την επομένη, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια, τα φέρνουμε μια βόλτα μέχρι να λαδωθούν καλά, στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ψάρι) και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά ακόμα σε μέτρια φωτιά. Μεταφέρουμε τα ρεβίθια με τη σάλτσα σε ταψί, στρώνουμε τον μπακαλιάρο από πάνω και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.