Σαλάτα πράσινη με ψητό ταλαγάνι και λουκάνικο

25.09.2013
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 σαλάτες γαλλικές
  • 2 ματσάκια ρόκα
  • 1 ραντίτσιο μικρό
  • 1 λάχανο κινέζικο
  • 2 λουκάνικα χωριάτικα με πορτοκάλι
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 σφηνάκι κρασί λευκό ξηρό
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 250 γρ. ταλαγάνι κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε το ταλαγάνι σε λαδόκολα και το ψήνουμε για 6 λεπτά. Παράλληλα, πλένουμε καλά τα σαλατικά, τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια, τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και αλατίζουμε. Κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε με το κρεμμυδάκι σε τηγάνι με το ελαιόλαδο για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι.

Περιμένουμε να απορροφήσει τα υγρά, προσθέτουμε τη μουστάρδα και το μέλι, ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα προθέτουμε στη σαλάτα. Σερβίρουμε προσθέτοντας το ψημένο ταλαγάνι και πασπαλίζοντας με πιπέρι.

Tip: Αν έχουμε ετοιμάσει νωρίτερα το μείγμα στο τηγάνι και έχουν σφίξει τα υλικά, όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, τα ζεσταίνουμε με 2 κουτ. σούπας λευκό κρασί σε μικρό τηγάνι για 2 λεπτά.