Τρίγωνα γεμιστά με αμύγδαλο

21.01.2013

Yλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

3 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα (ασπρισμένη σαν σκόνη)

1 φλιτζάνι ζάχαρη

3 κουτ. σούπας ανθόνερο + έξτρα για το ράντισμα

3 αβγά (τους κρόκους τους)

λίγη βανίλια

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

EKTEΛEΣH

Ανακατεύουμε σε μικρό μπολ τη ζάχαρη, την αμυγδαλόψιχα, τη βανίλια και τις 3 κουταλιές ανθόνερο. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους και μόλις γίνουν αφράτοι, προσθέτουμε το μείγμα της αμυγδαλόψιχας σιγά σιγά και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Παίρνουμε 2 φύλλα κρούστας και αφού τα στρώσουμε πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας, τα αλείφουμε με βούτυρο. Κόβουμε 6 λωρίδες κατά μήκος και βάζουμε με μικρό κουτάλι λίγη από τη γέμιση στη μία άκρη. Διπλώνουμε σχηματίζοντας τρίγωνο μέχρι την άλλη άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ψήνουμε τα τρίγωνα σε βουτυρωμένο ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο μέχρι να ροδίσουν, για 20 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και καθώς είναι ζεστά, τα ραντίζουμε με το έξτρα ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.COM