Yλικά
700 γρ. κολοκυθάκια μικρά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
1 ντομάτα τριμμένη
1 δαφνόφυλλο
3 φλιτζάνια βλίτα καθαρισμένα
1 ματσάκι γλιστρίδα καθαρισμένη
1 ξυλαράκι κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
3 γαρίφαλα
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι, πιπέρι
EKTEΛEΣH
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 4 λεπτά. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε καλά και τα μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ