Yλικά
250 γρ. φακές καθαρισμένες
1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
1 δαφνόφυλλο
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο σε ροδέλες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό. Mόλις βράσει, ρίχνουμε τις φακές και βράζουμε για 5 λεπτά. Τις βγάζουμε από τη φωτιά και τις σουρώνουμε. Σοτάρουμε τα λουκάνικα σε τηγάνι με μία κουταλιά ελαιόλαδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 4 λεπτά επιπλέον. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού μαζί με τις φακές σε κατσαρόλα και προσθέτουμε αρκετό νερό που να σκεπάζει (και λίγο παραπάνω) τις φακές. Βάζουμε τη δάφνη και το κύμινο και βράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφηθούν τα υγρά. Σερβίρουμε με λίγο ξίδι και έξτρα ελαιόλαδο.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ