Πιροσκί ή πισία

10.11.2014

Yλικά

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά

1 αβγό

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

1 κουτ. γλυκού αλάτι

100 γρ. γιαούρτι

50 γρ. ελαιόλαδο

νερό χλιαρό (όσο πάρει)

Γέμιση με πατάτες

3 πατάτες βρασμένες

2 κουτ. σούπας άνηθο

2-3 κουτ. σούπας γάλα

αλάτι, πιπέρι

Γέμιση με κιμά

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

1/2 ποτήρι κρασί λευκό

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε σε μπολ να διπλασιαστεί σε όγκο σκεπασμένη με πετσέτα. Την ξαναζυμώνουμε και παίρνουμε από ένα μπαλάκι ζύμης στο μέγεθος καρυδιού και το ανοίγουμε σε φύλλο διαμέτρου 8 εκατοστών. Βάζουμε στο κέντρο 1 κουταλάκι από τη γέμιση που επιλέξαμε, κλείνουμε καλά και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Για τη γέμιση με τις πατάτες, απλώς ανακατεύουμε τα υλικά με πιρούνι. Για τη γέμιση με τον κιμά, τσιγαρίζουμε τον κιμά με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κρασί. Αφήνουμε τον κιμά να πιει τα υγρά του και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.COM