Ρυζόπιτα με γάλα και τυριά

15.09.2014

Yλικά

6 φύλλα κρούστας

2½ φλιτζάνια ρύζι καρολίνα βρασμένο και σουρωμένο

500 ml γάλα φρέσκο

6 αβγά

1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη

1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη

1½ κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο

αλάτι, πιπέρι

έξτρα βούτυρο για το άλειμμα

EKTEΛEΣH

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Aναμειγνύουμε σε μεγάλη λεκάνη το ρύζι με τη μιάμιση κουταλιά σούπας βούτυρο, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε τα αβγά μέχρι να γίνουν αφράτα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αλείφουμε ένα ταψί 28 εκατοστών με βούτυρο και απλώνουμε μέσα τα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα. Αδειάζουμε τη γέμιση με προσοχή ομοιόμορφα. Γυρίζουμε τα φύλλα που περισσεύουν προς τα μέσα και τα βουτυρώνουμε. Ψήνουμε τη ρυζόπιτα στον φούρνο για μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της και να κάνει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια.

Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.COM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ