Yλικά
300 γρ. πιπεριές κέρατα πράσινες
300 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
1 πιπεριά καυτερή μικρή ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
EKTEΛEΣH
Καθαρίζουμε τις πιπεριές αφαιρώντας την κορυφή τους και απομακρύνοντας με κουταλάκι τα σπόρια τους. Τις σοτάρουμε σε τηγάνι με το ελαιόλαδο (εκτός από την καυτερή) μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις κρατάμε σε πιάτο. Σοτάρουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το ξίδι, τη ζάχαρη, την καυτερή πιπεριά, το θυμάρι και ξαναβάζουμε τις πιπεριές. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρονται ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος