Σουπιές με σπανάκι

07.04.2015
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 6 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

10 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

1 ώρα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ

4 άτομα

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Εύκολη

Yλικά

  • 750 γρ. σουπιές (φρέσκες ή κατεψυγμένες) καθαρισμένες και χοντροκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 5 ντομάτες αποφλοιωμένες και χοντροκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 750 γρ. σπανάκι καλά πλυμένο, στεγνωμένο και χοντροκομμένο
  • 1½ φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο σπιτικό ή νερό
  • αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 6 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε στο σημείο αυτό τον μαραθόσπορο, το μοσχοκάρυδο και τις σουπιές. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά επιπλέον και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις το κρασί αρχίσει να εξατμίζεται, βάζουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον πελτέ και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει καλά το σπανάκι. Στο σημείο αυτό προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο ή νερό και τον πελτέ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σκεπασμένο για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να έχει μαλακώσει καλά η σουπιά και να έχουν σχεδόν εξατμιστεί τα πολλά υγρά.

Tip: Προαιρετικά, αν χρησιμοποιούμε φρέσκες σουπιές, μπορούμε κατά το καθάρισμα να κρατήσουμε τις σακούλες με το μελάνι και να τις προσθέσουμε στο φαγητό μισή ώρα πριν από το τελείωμα.

  • Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

(Αν νηστεύεις αντί για ζωμό προσθέτεις νεράκι και παραλείπεις το ελαιόλαδο)