ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 1 κιλό γαύρο καθαρισμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1½ λεμόνι (τον χυμό του)
- 4 σκελίδες σκόρδο σε ροδέλες
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
- 1/4 φλιτζανιού νερό
- αλάτι, πιπέρι
EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τον γαύρο σε ταψί. Αλατοπιπερώνουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε με πιρούνι μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα. Περιχύνουμε τον γαύρο με το μείγμα αυτό και βάζουμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε τα ψάρια μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα, για περίπου 15 με 20 λεπτά.
Tips: Αν έχουμε τον χρόνο και τη διάθεση, μπορούμε να φιλετάρουμε τον γαύρο πριν τον ψήσουμε. Επίσης, μπορούμε να μην χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο.
- Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.COM