ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
1 κιλό φασολάκια μπαρμπούνια
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
3 ντομάτες τριμμένες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας αγουρέλαιο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό
1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 πρέζα μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
EKTEΛEΣH
Κόβουμε τις άκρες από τα φασολάκια και τα πλένουμε. Βάζουμε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με λίγο νερό σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα φασολάκια, το ελαιόλαδο και το σκόρδο και τα σοτάρουμε ελαφρώς, ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνουμε τις ντομάτες και μόλις πάρουν μια βράση, προσθέτουμε το αλάτι και το μπούκοβο. Σιγομαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου. Ρίχνουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το αγουρέλαιο.
Συνταγή: ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: STUDIOM.COM