5 μερίδες
- 1 πακέτο (900-1.000g) βακαλάος χωρίς κεφάλι, κατεψυγμένος
- Αλάτι
- Πιπέρι μαύρο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
- 1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος.
1. Ξεπαγώνετε το βακαλάο. Τον πλένετε και τον στεγνώνετε με χαρτί. Tον αλατοπιπερώνετε και τον αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο.
2. Αλείφετε το ταψί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
3. Βάζετε μία στρώση κρεμμύδια και ντομάτες στο ταψί, τοποθετείτε πάνω τους το ψάρι, από πάνω άλλη μια στρώση κρεμμύδια και ντομάτες και τέλος τις πιπεριές.
4. Σκορπίζετε στο ταψί το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνετε ½ φλιτζάνι νερό να πάει παντού.
5. Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Το περιχύνετε με το μαϊντανό και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 10 λεπτά ακόμα.
Πόσο κοστίζει συνολικά; Περίπου 8 ευρώ.
Θα την κάνω γιατί: Πρέπει να τρώμε ψάρι πιο συχνά και αυτή είναι μια συνταγή όχι μόνο εύγευστη και θρεπτική αλλά και σχετικά οικονομική.
Εναλλακτική πρόταση; Γλώσσα ψητή με ντοματίνια και ελιές.