Χυλοπιτάκι με κόκκορα κοκκινιστό και ψητό ταλαγάνι

12.11.2012
Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το κρέας του πουλερικού και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 2 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

240 γρ. χυλόφτα (κρητικό παραδοσιακό χυλοπιτάκι)

2 μπούτια από κόκκορα ή κοτόπουλο

1/2 λίτρο ζωμό κότας

300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

100 γρ. τυρί ταλαγάνι

1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κλωνάρι δεντρολίβανο

1/2 πορτοκάλι (το ξύσμα του)

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας βούτυρο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH

Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το κρέας του πουλερικού και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει χρυσό χρώμα, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μελώσει η σάλτσα του. Πριν από το τέλος, βάζουμε το δεντρολίβανο για να δώσει το άρωμά του. Ροδίζουμε το ταλαγάνι στο γκριλ κι από τις δύο πλευρές. Βράζουμε το χυλοπιτάκι στον ζωμό κότας. Σουρώνουμε, το αδειάζουμε σε πιατέλα και το ραντίζουμε με το βούτυρο ελαφρώς καβουρντισμένο. Σερβίρουμε από πάνω τον κόκορα με τη σάλτσα του, το ταλαγάνι και πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι.