ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
Yλικά
- 500 γρ. σιουφιχτά (παραδοσιακά ζυμαρικά Κρήτης)
- 3 καρότα κομμένα σε μικρές ροδέλες
- 3 κολοκυθάκια κομμένα σε μέτριες ροδέλες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη και 1 κίτρινη κομμένες σε κομμάτια
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο χοντροκομμένο
- 150 γρ. γραβιέρα παλαιωμένη χοντροτριμμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
EKTEΛEΣH
Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία από όλες τις πλευρές τους μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. (Τα θέλουμε τραγανά, όχι λιωμένα). Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό με αλάτι, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στα λαχανικά. Ανακατεύουμε απαλά, προσθέτουμε τη γραβιέρα, τον βασιλικό και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.