ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
Yλικά
- 500 γρ. παπαρδέλες
- 2 μελιτζάνες φλάσκες μικρές
- 150 γρ. φέτα
- 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
- 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 3 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
EKTEΛEΣH
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες του ενός εκατοστού και μετά σε μακρόστενα κομμάτια. Τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες πάνω σε χαρτί κουζίνας να βγάλουν το περιττό λάδι και τις αλατίζουμε. Στο μεταξύ, βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε. Ρίχνουμε σε τηγάνι 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο προσεκτικά να μην μας μαυρίσει. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, το πιπέρι καγιέν και αλάτι. Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου, προσθέτοντας στο τέλος τον βασιλικό. Ανακατεύουμε τις παπαρδέλες με τη σάλτσα ντομάτας, τις μελιτζάνες, τη φέτα θρυμματισμένη και το πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.