Ριγκατόνι με μανιτάρια

11.07.2013
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Την ώρα που βράζουν τα μακαρόνια ζεσταίνουμε σε τηγάνι το βούτυρο με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το φασκόμηλο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ. ριγκατόνι
  • 6 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας φασκόμηλο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους. Την ώρα που βράζουν τα μακαρόνια ζεσταίνουμε σε τηγάνι το βούτυρο με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το φασκόμηλο. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε το σκόρδο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 6 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το ξίδι, την ντομάτα, τη μουστάρδα και τον ζωμό κοτόπουλου και αλατοπιπερώνουμε καλά. Αφήνουμε τα μανιτάρια να μαγειρευτούν μέχρι να δέσει η σάλτσα και να απορροφηθούν τα υγρά. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε μία κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο τηγάνι τα σουρωμένα μακαρόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.