ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 12 ώρες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 αβγά
- 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
- 1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 3 κουτ. σούπας κακάο σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
- 120 γρ. κουβερτούρα 70%
- 1/2 κουτ. γλυκού πορτοκαλοπίπερο
Eκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αβγά και το κορν φλάουρ με το μίξερ χειρός μέχρι να ενωθούν. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κακάο και τη βανίλια σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε συνεχώς. Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει ομογενής η κρέμα. Σουρώνουμε και τη βάζουμε σε μπολ. Το σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 5 ώρες. Ενδιάμεσα, βγάζουμε το παγωτό 4-5 φορές και το χτυπάμε καλά. Το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει για 10-12 ώρες περίπου. Σερβίρουμε με το πορτοκαλοπίπερο.