Τόνος και πουρές πατάτας σε φύλλο

21.11.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

1 πακέτο σφολιάτα ανοιγμένη σε φύλλο

300 γρ. τόνο κονσέρβας σε λάδι

1 φάκελο πουρέ πατάτας σε νιφάδες

40 γρ. βούτυρο

αλάτι, πιπέρι λευκό

Eκτέλεση

Ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας όμως κρύο νερό. Σουρώνουμε τον τόνο, τον κάνουμε κομματάκια και τον ανακατεύουμε με τον πουρέ. Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε λωρίδες και κάθε λωρίδα στη μέση. Αλείφουμε κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο και βάζουμε στο ένα άκρο του από λίγη γέμιση. Διπλώνουμε κατά μήκος ώστε να σκεπαστεί η γέμιση δίνοντάς του σχήμα τριγωνικό. Συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Τοποθετούμε τα τρίγωνα σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά περίπου.