ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 250 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
- 250 γρ. φέτα πικάντικη τριμμένη
- 250 γρ. κεφαλοτύρι χοντροτριμμένο
- 2 κουτ. σούπας ξινομυζήθρα
- 2 αβγά χτυπημένα
- 1 κουτ. σούπας σόδα (αναψυκτικό)
- 1 φλιτζάνι σούπας αλεύρι τύπου φαρίνα
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο αποξηραμένο
- πιπέρι τριμμένο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Για το σερβίρισμα
- 1 φλιτζάνι σουσάμι
- 2 κουτ. γλυκού μαυροκούκι
- 2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
Eκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ τα τυριά, τα αβγά, το πιπέρι, τον δυόσμο, το αλεύρι και τη σόδα μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη απαλή. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι. Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπουκιάς. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα κυλάμε στο σουσάμι, που έχουμε ανακατέψει με το μαυροκούκι, ώστε να κολλήσει παντού. Σερβίρουμε και περιχύνουμε με το μέλι.