Καρπουζόπιτα

18.05.2012

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: Μικρός
Μερίδες: 6-8

Υλικά

* 8 μέτριες φέτες καρπούζι
* 6 κουτ. σούπας ζάχαρη
* 6 κουτ. σούπας μέλι
* 100 γρ. Βιτάμ
*
8 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 60 γρ. σουσάμι
* 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
* 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τη φλούδα του. Βγάζουμε από κάθε φέτα τους μαύρους σπόρους.

2. Τις τοποθετούμε μέσα σε ένα σουρωτήρι και πιέζουμε καλά για να βγει ο χυμός του καρπουζιού.

3. Λιώνουμε τη μισή ποσότητα Βιτάμ και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μισό μέλι και όλη τη στυμμένη ψίχα του καρπουζιού, μέχρι να γίνει μια ζύμη ούτε πολύ ρευστή ούτε πολύ σφιχτή.

4. Αλείφουμε ένα μικρό ταψί με το υπόλοιπο Βιτάμ και πασπαλίζουμε τον πάτο του με σουσάμι έως ότου τον καλύψει καλά.

5. Στρώνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού σε πάχος 2 εκατοστά και πασπαλίζουμε ξανά με το σουσάμι.

6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 45 λεπτά.

7. Όταν ψηθεί και ροδίσει, την περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι.

Προτού σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.