Μπατζαβούσα

14.11.2012
Βλάχικη παραδοσιακή μαγειρίτσα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

* 1 συκωταριά αρνίσια

* 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

* 1 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα

* 1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα

*1 μεγάλο ματσάκι άνηθο

* 1 ματσάκι μαϊντανό

* 1 ματσάκι δυόσμο

* αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεματίζουμε για 2-3 λεπτά τη συκωταριά σε νερό που βράζει (για να μπορέσουμε να την ψιλοκόψουμε πιο εύκολα) και στη συνέχεια την ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά την ψιλοκομμένη συκωταριά. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Μόλις μαραθούν, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ρύζι και τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο ψιλοκομμένους. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα συκωτάκια και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με πιπέρι και προαιρετικά προσθέτουμε λεμόνι.