Ραφιόλια Παριανά

16.05.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 30 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό μυζήθρα γλυκιά
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 3 αβγά

Για το φύλλο

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1½ ποτήρι νερό χλιαρό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • 1 φλιτζάνι μέλι χλιαρό
  • κανέλα

Eκτέλεση
Pίχνουμε σε ένα μπολ τη γλυκιά μυζήθρα, το μέλι, την κανέλα, την τριμμένη φρυγανιά και τα αβγά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά της γέμισης. Zυμώνουμε σε ένα άλλο μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για το φύλλο και στη συνέχεια ανοίγουμε με τον πλάστη λεπτό φύλλο, το οποίο κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι με φαρδύ στόμιο. Γεμίζουμε το κάθε κομμάτι ζύμης με μία κουταλιά της σούπας γέμιση και το κλείνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου πιέζοντάς το περιμετρικά καλά με πιρούνι. Mόλις είναι έτοιμα τα ραφιόλια, τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Tα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν. Mόλις κρυώσουν, τα περιχύνουμε με το χλιαρό μέλι και την κανέλα και σερβίρουμε.

ΣΗΜ.: Eνα γλύκισμα με γεύση δωρική. Tα ραφιόλια τα έφαγα στη Nάουσα της Πάρου ένα ηλιόλουστο Πάσχα από τα χεράκια της Aργυρώς Mπαρμπαρίγου. Mου αρέσει να τα φτιάχνω αυτήν την εποχή για να τρατάρω τους φίλους μου, ακολουθώντας τη συνταγή της Aργυρώς και κάποιες φορές τους προσθέτω και λίγο φρέσκο δυόσμο.