ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 25 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια
Yλικά
- 1 μεγάλη συκωταριά αρνίσια
- 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
- 3 μαρούλια μεγάλα χοντροκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Για το αβγολέμονο
- 2 αβγά
- 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
Eκτέλεση
Πλένουμε τη συκωταριά και τη βάζουμε σε κατσαρόλα να αχνιστεί σε μέτρια φωτιά. Aποσύρουμε από τη φωτιά και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια με ψαλίδι κουζίνας. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν, ρίχνουμε τη συκωταριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μαρούλια και μόλις μαραθούν, ρίχνουμε το ρύζι και λίγο νερό για να βράσει το ρύζι. Aνακατεύουμε και αφήνουμε για μισή ώρα να σιγομαγειρευτεί. Pίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο, αφήνουμε να πάρει μια βράση και κλείνουμε τη φωτιά. Xτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε μπολ να γίνουν μαρέγκα. Pίχνουμε τους κρόκους και σιγά σιγά προσθέτουμε το λεμόνι και λίγο ζωμό από τη μαγειρίτσα με κουτάλα. Περιχύνουμε το φαγητό με το αβγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού χωρίς να ανακατέψουμε.
ΣΗΜ.: Μπορούμε να προσθέσουμε και πράσο ψιλοκομμένο αλλά και μανιτάρια για να χαρίσουμε στη μαγειρίτσα μας μια διαφορετική μαγειρική και γευστική προσέγγιση.