Τι έχουμε:
- 1 συσκευασία Φρέσκια Σφολιάτα Pillsbury
- 2 φλιτζ. μαρμελάδα φράουλα
- 2 αβγά
- 1 λαδόκολλα
- Για τη σαντιγί:
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC.
Ανοίγουμε τη συσκευασία Φρέσκιας Σφολιάτας Pillsbury και απλώνουμε σε μία επιφάνεια εργασίας τα δύο φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο.
Με μία μικρή στρογγυλή φόρμα (κουπάτ) κόβουμε τα φύλλα σε στρογγυλά κομμάτια (σφολιατίνια) και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με τη λαδόκολλα. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με τα αβγά χτυπημένα και πιέζουμε απαλά με το δάχτυλό μας, ώστε να δημιουργηθούν βουναλάκια.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, έως ότου τα σφολιατίνια φουσκώσουν και ροδίσουν.
Εν τω μεταξύ, για να ετοιμάσουμε τη σαντιγί, χτυπάμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, έως ότου δέσει το μείγμα.
Οταν ψηθούν τα σφολιατίνια, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια, τα κόβουμε στη μέση, απλώνουμε λίγη από τη μαρμελάδα και λίγη από τη σαντιγί, τα κλείνουμε σαν σάντουιτς και τα σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας σπιτική μαρμελάδα φράουλα
το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ Τεντούρα.