Τι έχουμε:
Για 8 άτομα
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
- 1 φλιτζ. ψίχα από μαύρο ψωμί
- 1 αβγό
- 3 κουταλιές λάδι ελιάς
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4-5 φυλλαράκια δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Για το ρύζι:
- μια συσκευασία ρύζι UNCLE BENS BASMATI RICE
- 2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- λίγες σταφίδες μαύρες
- 4-5 φουντούκια, χοντροκοπανισμένα
Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ με 1 ποτήρι νερό μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού, τη στραγγίζουμε καλά και στη συνέχεια τη βάζουμε σε ένα μεγαλύτερο μπολ. Πλένουμε τα κρεμμυδάκια, τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε στο μπολ με την ψίχα του ψωμιού.
Προσθέτουμε τον κιμά, το αβγό, το δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ζυμώνουμε τα υλικά, έως ότου ενωθούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλούς κεφτέδες, τους βάζουμε σε ένα ταψί, τον ένα δίπλα στον άλλο, και τους περιχύνουμε με το λάδι.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 30-35 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε το ρύζι UNCLE BENS BASMATI RICE, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Κατόπιν, το βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Αφού ψηθούν οι μπιφτεκοκεφτέδες, τους σερβίρουμε με το ρύζι UNCLE BENS BASMATI RICE, τα φουντούκια και τις σταφίδες.
Γαρνίρουμε με λαχανικά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να ψήσουμε τους μπιφτεκοκεφτέδες στη σχάρα.
Το κατάλληλο κρασί merlot.