Μπακαλιάρος με ρεβίθια στον φούρνο

16.05.2011

Yλικά

  • 500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 300 γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
  • 500 γρ. μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβίθια, ανακατεύουμε για να πάει παντού το ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μπακαλιάρο. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Mεταφέρουμε τα ρεβίθια μαζί με τη σάλτσα τους σε ταψί, τοποθετούμε από πάνω τον μπακαλιάρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.

Tip: Προσοχή! Aλλάζουμε τουλάχιστον τρεις φορές το νερό του μπακαλιάρου για να μην γίνει πολύ αλμυρό το φαγητό. Eναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο ξαρμυρισμένο.

Συμβουλή: Μην ξεχνάς να προτιμάς ψάρια βιώσιμης αλιείας, αλιευμένα κατά τα πρότυπα και τις οδηγίες της ΕΕ. Δες ένα μίνι-ντοκιμαντέρ - πατώντας εδώ - και θα διαπιστώσεις πώς κι εσύ μπορείς να επιλέξεις το σωστό ψάρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ