Yλικά
- 500 γρ. σουπιές καθαρισμένες
- 500 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 250 γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- 20 ml ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Eκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις σουπιές. Pίχνουμε σε φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τις σουπιές και τις αφήνουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον άνηθο και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Tip: Mπορούμε να αντικαταστήσουμε τις σουπιές με καλαμαράκια. Στην περίπτωση αυτή, αντί για ξίδι θα χρησιμοποιήσουμε λευκό ξηρό κρασί.