ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 20 μπριοσάκια
- ½ κιλό σπανάκι καθαρισμένο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένους
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 1 αβγό
- αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
- ½ λίτρο γάλα χλιαρό
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. αλεύρι
- 2 αβγά
- ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- λίγο μοσχοκάρυδο
Eκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το πράσο και το κρεμμυδάκι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σπανάκι, το ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθεί, ρίχνουμε τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ρίχνουμε την παρμεζάνα και το αβγό χτυπημένο και ανακατεύουμε καλά. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Βάζουμε το αλεύρι και το βούτυρο σε κατσαρόλα και ψήνουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα το αλεύρι.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε με αβγοδάρτη μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, την τριμμένη παρμεζάνα και τα 2 αβγά χτυπημένα. Στη συνέχεια, ανοίγουμε τα μπριοσάκια με μαχαιράκι και αφαιρούμε με τα δάχτυλα την ψίχα από μέσα προσεκτικά ώστε να μην τα τρυπήσουμε. Μοιράζουμε το σπανάκι στα μπριοσάκια και από πάνω βάζουμε με κουτάλι την μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.