ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 250 γρ. σολομό καπνιστό
- 3 φλιτζάνια κατίκι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 αγγουράκια κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη για το γαρνίρισμα
Για τις κρέπες
- 2 φλιτζάνια αλεύρι
- 1 αβγό
- 2 κουτ. σούπας γάλα χλιαρό
- λίγο αλάτι
- νερό όσο χρειαστεί
- βούτυρο φρέσκο για το τηγάνι
Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε τις κρέπες: Βάζουμε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και ανακατεύουμε να γίνει χυλός. Προσθέτουμε το αβγό, λίγο αλάτι και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Αν ο χυλός είναι αραιός, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Βάζουμε λίγο βούτυρο στη μύτη ενός κουταλιού του γλυκού και το ρίχνουμε σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ανακινούμε το τηγάνι για να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του με το βούτυρο. Γεμίζουμε 1 φλιτζανάκι του καφέ με χυλό και το αδειάζουμε στο τηγάνι φροντίζοντας να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του. Μόλις ροδίσει ελαφρά και ξεκολλάει εύκολα, γυρίζουμε την κρέπα και από την άλλη πλευρά. Παίρνουμε την κρέπα και απλώνουμε στην επιφάνειά της κατίκι.
Στο κέντρο της τοποθετούμε κομμάτια σολομού και μπαστουνάκια αγγουριού, ραντίζουμε με κρεμμυδάκι, άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την τυλίγουμε σφιχτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τις άλλες κρέπες, τις διπλώνουμε σε αλουμινόχαρτο (σαν καραμέλες) και τις βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Σερβίρουμε κόβοντας σε μέτριες ροδέλες και γαρνίρουμε με κάππαρη.