ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 2 μπαγκέτες
- 2 αχλάδια
- 3 κουτ. σούπας κρασί γλυκό μοσχάτο τύπου Samos
- 300 γρ. μυζήθρα
- 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
- 1 κουτ. γλυκού βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα μαρινάρουμε για 2-3 λεπτά σε ένα μπολ με το γλυκό κρασί. Στραγγίζουμε τα αχλάδια από το κρασί. Χτυπάμε στο multi το κρασί μαζί με τη μυζήθρα, τον μαϊντανό, λίγο αλάτι και το βούτυρο. Κόβουμε κάθε μπαγκέτα στα τρία και ανοίγουμε κάθε κομμάτι κατά μήκος στα δύο. Απλώνουμε την κρέμα της μυζήθρας στις δύο φέτες του κάθε σάντουιτς. Μοιράζουμε από πάνω τα καρύδια και τις φέτες του αχλαδιού, πασπαλίζουμε με το πιπέρι και κλείνουμε το σάντουιτς.
Tip: Σε αυτό το σάντουιτς ταιριάζει πολύ ωραία και ένα μπλε τυρί, όπως η γκοργκοντζόλα ή το ροκφόρ, με το οποίο μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μυζήθρα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση μαζί με την έντονη γεύση προσθέτουμε και θερμίδες.