Πραγματικά πες το κι έγινε!
Υλικά:
- ½ κιλό τσουκνίδες, ζεματισμένες και πολύ καλά στραγγισμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο (χωρίς το φύτρο)
- ½ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ½ φλ. κουκουνάρι
- 1 φλ. ξασπρισμένα αμύγδαλα
- 1 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 πακέτο ταλιατέλες
- 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- χοντρό αλάτι/πράσινο πιπέρι, φρεσκοτριμμένα
Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε στο μπλέντερ αρχικά: σκόρδο, κουκουνάρι, αμύγδαλο, ελαιόλαδο, μετά προσθέτουμε την τσουκνίδα, το μαϊντανό και την παρμεζάνα και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο στα μακαρόνια ή τη διατηρούμε σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο επί μία εβδομάδα.