Τσουκνιδόσουπα

23.03.2011

Απλώς πεντανόστιμη

Υλικά (για 4 μερίδες):

  • ½ κιλό φρέσκιες τσουκνίδες
  • 2 μεγαλούτσικες πατάτες σε κύβους
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • από 1 ματσάκι μυρωδικά χόρτα (μυρώνι ή καυκαλήθρα)
  • 1 κουταλιά μαϊντανό και λίγες κορυφές για γαρνίρισμα
  • κρέμα γάλακτος (προαιρετική)
  • σπιτικό ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα υλικά. Χοντροκόβουμε την τσουκνίδα και ψιλοκόβουμε μυρωδικά και κρεμμυδάκια. Σε πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι, τις πατάτες και στη συνέχεια τις τσουκνίδες και τα μυρωδικά. Μόλις μαλακώσουν λίγο, ρίχνουμε ζεστό το νερό και το ζωμό και βράζουμε τη σούπα επί 10-15 λεπτά. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το μείγμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μοιράζουμε τη σούπα σε 4 μπολ, διακοσμούμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.