Εκρηκτικός συνδυασμός.
Υλικά:
- 4 μικρά μοσχαρίσια φιλέτα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- Χυμός από ½ λεμόνι
- 2 κουταλιές ξίδι
- 1 ποτηράκι κρασί μαυροδάφνη
- ½ φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα για ψητό
- 250 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
- ½ κουταλάκι μαστίχα σκόνη.
Οδηγίες: Χτυπάτε τα φιλετάκια να πλατύνουν, λαδώνετε και αλατίζετε. Λαδώνετε τη σχάρα, βάζετε τα φιλετάκια και ψήνετε. Ζεσταίνετε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε αντικολλητικό τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν. Μόλις η ζάχαρη πάρει ρόδινο χρώμα, σβήνετε με το ξίδι, το κρασί και τη σάλτσα ψητού. Σε άλλο αντικολλητικό σοτάρετε τα μανιτάρια και τη μαστίχα και τα προσθέτετε στο τηγάνι που έχει τη ζάχαρη. Σερβίρετε τα φιλετάκια και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.