Τι έχουμε:
- 600 γραμ. φιλέτο, μοσχαρίσιο
- 8 κολοκυθάκια
- 3 ντομάτες
- 2 κρεμμύδια
- 3 κουταλιές λάδι ελιάς
- 1/2 κουταλάκι μείγμα μπαχαρικών
- στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Καθαρίζουμε το φιλέτο από το ορατό λίπος, το κόβουμε σε 4 ίσα κομμάτια, τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Ζεματάμε τις ντομάτες σε ένα μπολ με βραστό νερό για 1 λεπτό, τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια τριμμένα, έως ότου χρυσίσουν.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του μοσχαριού και τα σοτάρουμε, έως ότου ροδίσουν. Στη συνέχεια, τα περιχύνουμε με 2 φλιτζάνια νερό, τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, το αλάτι, πιπέρι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε την εξωτερική επιφάνεια από τα κολοκυθάκια ξύνοντάς τα με ένα μαχαίρι. Τα πλένουμε, τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες και τα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν ελαφρά.
Σερβίρουμε τα κομμάτια από το κρέας με τα κολοκυθάκια και με σαλάτα της αρεσκείας μας.
Συμβουλή
Μπορούμε να συνοδέψουμε το κρέας με τις λαχταριστές μπουκίτσες PERIFIMO της ALFA, με γεύση τυρί - γαλοπούλα.
Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινο Νάουσας.