Σπαγγέτι μεσογειακό

01.10.2008
Με υλικά που μυρίζουν Ελλάδα!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 300 γραμ. τυρί κασέρι
  • 2 πιπεριές, κόκκινες, καυτερές
  • 2 πιπεριές, πράσινες, καυτερές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • αλάτι

Τι κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα σπαγγέτι, 2 κουταλιές από το λάδι και τα βράζουμε για όση ώρα αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα σκόρδα, κομμένα σε κομματάκια, έως ότου χρυσίσουν.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες, τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, τα σοτάρουμε ελαφρά και στη συνέχεια, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Μόλις βράσουν τα σπαγγέτι, τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, προσθέτουμε τον μαϊντανό, ψιλοκομμένο, το κασέρι, κομμένο σε κυβάκια και τα ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Συμβουλή
Μπορούμε να συνοδέψουμε το σπαγγέτι με λαχταριστές μπουκίτσες PERIFIMO της ALFA, με γεύση τυρί.

Το κατάλληλο κρασί: chardonnay.