Σαλάτα με μελιτζάνες και μοτσαρέλα

01.10.2008
Οσο ακόμα οι μελιτζάνες είναι στην εποχή τους!

Τι έχουμε:

  • 2 μελιτζάνες, φλάσκες
  • 1/2 κιλό τυρί, μοτσαρέλα
  • 2 κουταλιές κρέμα μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • φύλλα βασιλικού

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις αφήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέσα σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό, ώστε να ξεπικρίσουν.

Κατόπιν, τις βγάζουμε από το νερό και τις αφήνουμε να στραγγίξουν επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το λάδι και ψήνουμε τις φέτες της μελιτζάνας, έως ότου μαλακώσουν και από τις δυο πλευρές. Στη συνέχεια, τις βγάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε φέτες.

Σερβίρουμε τις φέτες της μελιτζάνας εναλλάξ με τις φέτες της μοτσαρέλα σε κυκλικό σχήμα, περιχύνουμε με την κρέμα μπαλσάμικο και γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.

Συμβουλή
Μπορούμε να συνοδέψουμε τη σαλάτα με λαχταριστές μπουκίτσες PERIFIMO της ALFA, με γεύση τυρί - γαλοπούλα.

Το κατάλληλο κρασί: Ντεμπίνα Ηπείρου.