Υλικά (για 4 άτομα)
• 10 μεγάλα μανιτάρια
• 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή 1-2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
• 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
• 8-10 κ.σ. λευκό, ξηρό κρασί
• 6-8 κ.σ. γάλα εβαπορέ (7,5% λιπαρά) ή κρέμα γάλακτος light
• παρμεζάνα τριμμένη
• αλάτι
• πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τον πολτό του σκόρδου στο κρασί ή πασπαλίζουμε τα μανιτάρια με τη σκόνη σκόρδου. Γεμίζουμε την κοιλότητα των «κεφαλιών» με μαϊντανό και παρμεζάνα, τα τοποθετούμε σε πυρέξ, περιχύνουμε με το κρασί και τα βάζουμε κάτω από δυνατό γκριλ, να μαλακώσουν (10΄). Προσθέτουμε γάλα ή κρέμα, ψήνουμε για 2-3΄και τα σερβίρουμε ζεστά.