Μαρμελάδα αχλάδι

04.06.2008
Με ένα διαφορετικό τρόπο σερβιρίσματος!

Τι έχουμε:

  • 2 κιλά αχλάδια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • ξύσμα και χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1/2 φλιτζ. καρύδια, κοπανισμένα

Για το σερβίρισμα:

  • χυμό λευκού σταφυλιού και αχλαδιού Welchs

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα αχλάδια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε τη φλούδα, τα κουκούτσια, το κοτσάνι τους και τα κόβουμε σε κομματάκια.

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα κομματάκια από τα αχλάδια, το νερό, τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Κατόπιν, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ξαναβράζουμε τη μαρμελάδα για άλλα 15 λεπτά, ανακατεύοντας και ξαφρίζοντάς την τακτικά. Στη συνέχεια, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη για 24 ώρες.

Την επόμενη μέρα ξαναβράζουμε τη μαρμελάδα για περίπου 25-30 λεπτά, έως ότου δέσει.

Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σε ένα ταψί βάζουμε τα καρύδια και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

Κατόπιν, προσθέτουμε τα καρύδια στην κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε για να ενωθούν με τη μαρμελάδα.

Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει και την αποθηκεύουμε σε γυάλινα αεροστεγή δοχεία.

Οταν τη σερβίρουμε, προσθέτουμε στο μπολ 3-4 κουταλιές χυμό λευκού σταφυλιού και αχλαδιού Welchs και ανακατεύουμε.

Συμβουλή

Μπορούμε να σερβίρουμε τη μαρμελάδα με φρυγανισμένο ψωμί.