Σούπα

01.02.2011

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι
  • 1 1/2 λίτρο ζωμός κότας
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πατάτες
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσέχοντας να μη μαυρίσει.

2. Μέσα στο ζωμό βράζετε το κουνουπίδι κομμένο σε κομματάκια και τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ? περίπου μισή ώρα. Κατά το βράσιμο προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

3. Στη συνέχεια πολτοποιείτε το μείγμα στο μπλέντερ και προσθέτετε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος.

4. Τοποθετείτε το μείγμα και πάλι στην κατσαρόλα και το αφήνετε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας διαρκώς.