Κουνουπίδι με σάλτσα τυριών

01.02.2011

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι μικρό
  • 400 γραμμ. τριμμένα μαλακά τυριά
  • 1 κουτί κρέμα γάλακτος 250 γραμμ. ή 250 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • Λευκό πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Μαϊντανός για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

1. Βράζετε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό, να κρατάει, και το διατηρείτε χλιαρό.

2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το κρασί και το αφήνετε να ζεσταθεί ελαφρά. Προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε να λιώσουν. Όταν ομογενοποιηθούν με το κρασί, προσθέτετε το τυρί κρέμα ή την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να πάρουν μία βράση.

3. Σβήνετε τη φωτιά, προσθέτετε φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο και λευκό πιπέρι, γαρνίρετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ