Υλικά
- 1.500 γραμμ. χοιρινό σε μερίδες (κατά προτίμηση ποντίκι, όχι δηλαδή πολύ «στεγνό» κομμάτι)
- 1 μέτριο λάχανο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 1/2 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 4-5 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 2 καυτερές πιπερίτσες ή λίγο μπούκοβο
- 400 γραμμ. τυρί ρεγκάτο ή άλλο κατάλληλο για σαγανάκι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βάζετε αρκετό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα οποία προηγουμένως έχετε κόψει σε φετάκια. Προσθέτετε τις μερίδες του κρέατος και τις σοτάρετε επίσης μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. 2. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ντομάτες ή τα κονκασέ, τον πελτέ, τις πιπερίτσες, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τόσο νερό, ώστε να καλύψει όλο το φαγητό σας.
3. Αφήνετε να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το λάχανο. Το κόβετε σε κομμάτια, αφαιρώντας τελείως τα σκληρά μέρη. Επίσης, κόβετε το τυρί σε κύβους ή μπαστουνάκια.
4. Όταν ετοιμαστεί το φαγητό, αφαιρείτε το κρέας και το φυλάτε στην άκρη. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το λάχανο τμηματικά, ανακατεύοντας μέχρι να τοποθετηθεί όλη η ποσότητα στην κατσαρόλα, και το αφήνετε περίπου μισή ώρα σε σιγανή φωτιά, να μαγειρευτεί και αυτό. 5. Στη συνέχεια προσθέτετε στην κατσαρόλα και το κρέας, ανακατεύετε απαλά και αφήνετε να πάρει μία βράση το φαγητό, ώστε να απορροφηθούν τυχόν υγρά και να ενωθούν οι γεύσεις. 6. Αφήνετε 1-2 λεπτά να λιώσει ελαφρά το τυρί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε άλλα 5 λεπτά το φαγητό στη φωτιά, αφού όμως έχετε σβήσει το μάτι.