Πολίτικη λαχανοσαλάτα

24.10.2011

Υλικά

  • Λάχανο κομμένο όπως στη λαχανοσαλάτα
  • Καρότο τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
  • Σέλινο χοντροκομμένο, βλαστοί και φύλλα
  • Πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης κομμένη
  • Λίγη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Ελάχιστο σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

1. Βάζετε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, τα πασπαλίζετε με αλάτι χοντρό και τα τρίβετε με τις παλάμες να μαραθούν.

2. Βάζετε τη σαλάτα σε γυάλινο ή πλαστικό δοχείο και την περιχύνετε με κρασόξιδο.

3. Τρώγεται αμέσως, αλλά είναι καλύτερη έπειτα από 2-3 μέρες. Αν πρόκειται να την κρατήσετε για πολλές μέρες, ρίξτε στο τάπερ νερό μέχρι να σκεπαστεί η σαλάτα και βάλτε τη στο ψυγείο. Τη βγάζετε, τη στραγγίζετε και τη βάζετε στο πιάτο. Σερβίρετε περιχύνοντάς τη μόνο με ελαιόλαδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ