Τι έχουμε:
- 1 μάτσάκι ρόκα
- 2 ντομάτες
Για τη σος:
- 1/2 φλιτζ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 2 1/2 κουταλιές κέτσαπ
- 1 1/2 κουταλιά ξίδι
- 1 κουταλιά μαγιονέζα
- 2 κουταλιές νερό
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Τι κάνουμε:
Για να ετοιμάσουμε τη σος ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Πλένουμε τις ντομάτες, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις κόβουμε σε φέτες και στη συνέχεια σε μισοφέγγαρα.
Πλένουμε τη ρόκα, την αφήνουμε να στεγνώσει πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και την κόβουμε με τα δάχτυλά μας.
Στρώνουμε τις ντομάτες σε μια πιατέλα, από πάνω βάζουμε τη ρόκα, περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και iceberg, κομμένο σε κομμάτια.
Το κατάλληλο κρασί Λευκό Ασύρτικο.