Κεφτεδάκια της γιαγιάς

28.05.2008
Διαχρονικό και αγαπημένο!

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 5 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. λάδι ελιάς για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 5-6 ντομάτες, ώριμες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 6 κουταλιές λάδι ελιάς
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • μαϊντανό,ψιλοκομμένο

Τι κάνουμε:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χοιρινό κιμά, τον μοσχαρίσιο, το λάδι, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, τα ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν και τα πλάθουμε σε κεφτεδάκια.

Τα βάζουμε σε μία πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο, τα καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Εν τω μεταξύ, χαράσσουμε σε σταυρό το κάτω μέρος από τις ντομάτες, τις ζεματίζουμε σε ένα μπολ με βραστό νερό για 1 λεπτό, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και όταν κάψει, τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια, ελαφρά αλευρωμένα έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα.

Στη συνέχεια, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι έως ότου χρυσίσει.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 5-6 λεπτά, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια και βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.

Μόλις είναι έτοιμα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια περιχυμένα με την σάλτσα τους και γαρνιρισμένα με τον μαϊντανό.

Συμβουλή
Για πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα λίγο μπούκοβο.

Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Μαλαγουζιά.